Percutian ke Bali Part 1

Bismillahirrahmanirrahim...As salam...

Tahun lepas, emy ada cite pasal persiapan percutian ke Bali. Tapi, sampai sekarang belum up entri pasal Bali. Dah pergi kali kedua pun, belum sempat up entri.  Kiranya, tahun 2015 emy ke Bali dua kali dah. Sebabnya pertama kali bulan Mac pergi dengan encik suami dan sepupunya, bulan September pergi lagi dengan kawan-kawan encik suami.  Masa bulan Mac pergi, stay di Heaven de Coco, boleh baca sini.  Kali kedua stay di Bakung Sari Resort and Spa pula. Okey, meh cite pasal Bakung Sari ni dulu yer




sampai waktu malam kat sana, walaupun dah nak dekat pukul 12pm, tetap dihidangkan dengan orang juice sambil tunggu proses nak check in. Kawan-kawan encik suami adalah dalam 10 orang termasuk yang bawak isteri dan anak sorang.



Yang penting ada swimming pool..ada masa weols balik berjalan awal, sume dok lepak sini. Pastu pagi sebelum balik ke Malaysia, sempat lepak kejap..sambil mengeratkan silaturrahim dengan kawan-kawan encik suami.



Bilik pun luas, cantik dan kemas.


Bilik ada bath tub, 
Kalau taknak berendam dalam swimming pool boleh berendam dalam bilik ajoo


Yang specialnya..resort ni pun ada spa. Tapi emy tak pergi spa sini..masa datang bulan Mac ada pergi satu spa tu, THE GOLDEN TOUCH, dah pak supir pun bayar kira hari..bila-bila masa aje tayar kereta nya akan bergerak ke mana kita nak pergi.  Terbiasa situ jadi emy pergi situ jugak untuk kali kedua pun.


Rasa best sangat lepas pergi spa, fefeeling princess terus


owh..ni bergambar dalam kawasan Bakung Sari Resort and Spa,
weols punye bilik adalah dari swimming pool naik tangga baru jumpa bilik.
Penuh kehijauan Bakung Sari Resort and Spa ni, rasa tenang je.


Rate harga Bakung Sari Resort and Spa waktu tu pun, kire sederhana..xla sampai RM150 satu malam. Lupe dah harga sebab waktu check in tu kan ramai-ramai. Next entri baru cite pasal tempat-tempat menarik di Bali ye.. In sha Allah, nak habiskan semua cerita tergendala ni ~~


Terima kasih kerana sudi baca!

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>Entri berkaitan<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

                                               Checklist Persediaan ke Bali
                                               Bali Mac 2015
                                               Percutian ke Bali Part 1
                                               Percutian ke Bali Part 2
                                               Percutian ke Bali Part 3
                                               Percutian ke Bali Part 4 - ending~

3 comments:

cik hani said...

Wah..bestnya ke bali 2x.

Kami tak sampai lagi sana..

emieysandra said...

@cik hani :- alhamdulillah, bali antara tempat emy nak pergi sangat.

LM said...

Murah ye penginapan kan sana. Bestnya emiey