Bali MAC 2015

Bismillahirrahmanirrahim...As salam...

haa..sebelum cerita jadi lapuk. meh nak update siap-siap. hee~
sebelum nak pergi tu, emi sibuk sikit tapi sempat jugak penuhi kesemua keperluan untuk ke sana kecuali data roaming tu. tak sempat nak survey..tapi alhamdulillah tempat kami menginap tu ada wifi. Jadi, boleh la contact dengan keluarga kat Malaysia.

1. tiket kapal terbang. 
Dah setel awal-awal. anggaran kasar RM550 Airasia return per person.

2. check in tiket.
Seminggu sebelum tarikh kami check in online..

3. tempat penginapan.
Hotel yang kami pilih biasa-biasa saja, yang pentings selesa! 
Booking di booking.com







sumber dari google. memang heaven lerr. takla mewah tapi cukup serba serbi. servis pun ok! ambik 2 bilik. satu untuk sepupu. jadi total harga 2 bilik untuk 4 hari 3 malam..RM550. murah kann??? hotel pun strategik, tepi jalan laluan Kuta ke Jimbaran. kalau nak cari tepi pantai pun, bukannya nak tido kat pantai kan.  Hotel ni pun ada kolam renang.  Encik husband and sepupu asal balik je berjalan mesti berendam lama dalam swimming pool. I ler yang jadi minah membunga tunggu kt tepi kolam bawah pokok tu :P

4. Pak Supir
ini sangat penting untuk orang yang tak nak pening dengan jalan di Bali. plus, emi dan encik suami memang nak rehat dan santai jadi memang kami nak sit back and relax je. Boleh baca kat SINI. harga untuk satu hari 400000 duit malaysia rm110. tambah caj ambik dan hantar ke airport 160000. sangat murah okey...dengan pakej pemandu, kereta avanza untuk kami bertiga saja dan termasuk minyak dah tu. daripada nak pening-pening..its really worth! dapat pakej cerita asal usul tempat yang kami pergi lagi.  Pak supir kami namanya Abang Yan. baik orangnya..menepati masa, sabar aje drive dalam jam di Bali tu ;)

Ini entri terperam berkurun lama.huhu.  Dah pegi second time pn ke Bali hujung bulan SEPTEMBER ..belek2 draft ada cite ni..takpela..baca yg ni dulu..ada sikit lagi nanti hakak continue k...gitewww! 💝 

2 comments:

♥Fatin Annis♥ said...

Bestnyaaa jalan jalan ke negara orang ! harap2 satu hari fatin merasa jugak berjalan ke luar negara .. hihi ..

cik hani said...

Murah jugak kan...