Gangguan apakah?

As salam....


Semalam tak dapat tidor bila dalam pukul 2 pagi tetibe aku dengar bunyi sesuatu.  Bunyi dari atas maybe atas bumbung ataupun kat atas siling rumah. Pergerakanya dari tingkap dapur dan bergerak ke siling tengah kat tempat aku dan housemate tidor.  Masa tu aku belom tidor lagi jadi cepat-cepat kejutkan housemate.  Dah nama pun pompuan tinggal berdua jer, SOOO SCARYYY!.  Housemate cepat-cepat tepon mamanye.  Tak sangka kira-kira pukul 3 pagi,  mama & abahnya sampai dari Batu Pahat.  Alhamdulillah, hilang sikit ketakutan kitorang.  Antara masa pukul2 dan 3 pagi sebelum parents housemate datang..yang mampu aku buat hanya pasang ayat Quran dari hendset *nasib baik ada simpan koleksi ayat2 Quran untuk digunakan dalam situasi macam ni.  Nak bangun ambik Yasin dalam bilik pun tak berani inikan pulak nak keluar rumah pergi ke rumah tuan rumah kat belakang dengan jarak yang memang kena berlari jugak kalau nak cepat sampai. 


Bunyi kuat tu seakan ada orang berjalan di atas siling rumah..kalau orang tentu roboh siling kannnn.  Kedengaran pulak bunyi anjing yang bukan pesen menyalak kalau nampak orang, tapi bunyi sayup sayupp..Anjing boleh nampak kan...kan kan??  Selama tiga malam sebelum ni, waktu tidur tengah malam..persekitaran rumah tu sunyi dan tenang berlainan dengan apa yang berlaku semalam, bising! aku dan housemate hanya kaku di tempat tidur =.='


Astaghfirullahalazim...Cukuplah dengan kejadian gangguan kali pertama ni, aku dan housemate pasti tak mampu hadapinya lagi kalau ianya berlaku lagi.  Kena cari rumah sewa lain secepat mungkin..hujung minggu sudah pasti kitorang tak nak stay situ dah.




Apa yang bermain di fikiran :  
malam jumaat?
bunyi anjing?
sekiranya orang yang nak menceroboh, apa nasib aku & housemate?



tangkal kuning dalam rumah, ape maksudnyer?


HANYA PADAMU AKU BERLINDUNG DARI GANGGUAN JIN DAN SYAITAN
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Di balik wajah...

As salam....

waa...long time no see *cakap pada belog sendiri =.='

Alhamdulillah, sekarang dah berada di semester 8.. Result pun dah dapat & syukur sangat sebab pointer xjatuh tapi sebaliknya.  Kan aku risau teramat pada pointer kali ni sebab sem lepas result jatuh..budak tak pandai camni la kena selalu risau..tambah kedut kat dahi :P  



Suke sangat gambar ni sebab dapat pegang baby yang matching ngan baju kiter and mata baby ni bulat..bulat hitam sangat and kawan yang sebelah tu pun memang manis orangnye. Semua comel-comel kan..tolak yang kat tengah tu je, comotss >,<"
 
Cuti semester selama tiga minggu dihabiskan masa berjalan-jalan ke rumah kawan yang kawin.  Sibuk memang sibuk macam diri sendiri je nak kawin.  Err....
Sekarang ni dah memang trend kahwin awal eh? ke trend bakal cikgu je..Errrrr???

Tapi takpe, bukankah mencari yang halal itu wajib dan mengelakkan maksiat itu seharusnya!  Ekceli tak tau nak tulis ape..kenapa mood terhadap blog dah makin berkurang nih..macam chispmore. kejap ade kejap takde.  Maybe sibuk mengejar life sebenar kot =)
 
tata! ♥

Kampung tercinta

As salam...

Setelah lama tak pulang ke kampung, bila dah balik terus duk senyap-senyap langsung membengkalaikan blog kesayangan ni *EH betul ke ayat nih =.='  Jadi sekarang adalah masa untuk melepaskan rindu menulis blog ni


Yeah..meh ambik mood HAPPY sambil mendukung anak orang yang persis barbie doll ni.  Pokciknye khairiz jangan marah deh.  serta mengambil kesempatan untuk menunjukkan gambar bersama skandal sandal capal..eh eh..itu pokcik ambe, adik ma ambe :P


Taraa...ini si bongsu kesayangan satu family, dah besar debab hinggakan jam kakngah pun dirembatnya..nampak sangat tangan kite dah sama saiz =.='


Ololo..comel..hachummmm! ini haiwan berbulu yang aku agak geli sikit nak pegang tapi sejak bela Ryan naluri mencintai haiwan ni makin kuat.  Pertama kali pandang terus jatuh cinta kat dua ekor rabbit ni.  Bila aku dok pandang, terus buat gaya menggoda tau..panjat panjat gesel gesel..ngade tau rabbit atuk saudara ni.


p/s : sekian sahaja karangan bahagia :D