Entri untuk empat hari.

Salam buat para pembaca..


27 sehingga 30 September 2010
aku pi camping unit beruniform tau
aku sangat berbangga menyarung uniform PBSM..cess



Inilah entri untuk empat hari tu, sebab aku takkan dapat mengupdate blog.
Just mengharapkan anda-anda yang singgah ni untuk ushar-ushar blog  ni
dan rajin-rajinkanlah tinggalkan komen yer
but please..
jangan nakal-nakal!
ehehe


Semoga program kali ini diberkati Allah. SWT, 
dipermudahkan segala urusan dan dielakkan bencana yang buruk. Amin.




Cerita Semalam..

Salam buat para pembaca..

Hari ni hari raya lagi, semalam pun hari raya lagi..umah sape yang ada kuih raya lagi? aku nak pergi nie..hahahampess..

Sebenarnye pagi semalam aku ada buat autopost entri, tapi balik-balik tu tengok tak terpost pun entri tu. Ape masalahnye ek?..
Cian la anda-anda semua tak tahu yang aku planning aku berenjoy dengan sakannya semalam bersama 13orang lagi classmates yang lain...



tak pela, aku gitahu hari ni..

Enjoy kat mane?
tiga buah rumah lecturer di sekitar Melaka dan umah my classmate..bieha kat Muar.

ini buktinya :-

cilok terus dari facebook one of my classmate.




tak caya lagi?..ni ha baru raya, ehehe


bukankah budak ini sama dengan dengan budak nie..yeah!


balik dengan kepenatan dan kekenyangan, dekat pukul 9malam, tapi nasib  baik dah buat surat awal-awal..:D


gambar-gambar ada banyak lagi tapi dengan orang lain r, tunggu gambar atau tunggu diorang jer la update, ehehe..




CANDID CAMERA CONTEST

Salam buat para pembaca..

Aku telah ditag oleh Arol  untuk join contest ni.


dan contest ini dianjurkan oleh



jom tengok syarat-syarat penyertaan di SINI






gambar yang aku pertandingkan ialah 
time ni, Ain tengah snap pic dia tapi tersnap aku yang kat belakang die.  Candid la ni kan..seterusnya diserahkan kepada encik penganjur untuk mengadilinya..cess, ayat skema lak dah.

Tag lima orang iaitu :-





Sape nak hadiah free?=)"

Salam buat para pembaca..

Sape nak hadiah free?
aku :  NAK!!

so, cekidaut ke adress di bawah..



tag 3orang :

p/s : kalau anda perasan, nama yang ditag tu semua my classmate, sebab aku tahu diorang tgh free lepas hantar assignment tadi..muahahaaha




maneh sangat nih

Salam buat para pembaca..

Rasanyer dah lama aku tak masuk contest..
sO, tengah tak de idea nak buat entri ni.

layan jerr.

apa nak tunggu lagi, anda-anda semua pun boleh jOin.
ikut syarat kat SINI




aku pertandingkan gambar nie..

maneh ke tak, biarlah cik penganjur yang tentukan..ye tak?

time nie masa guna handset lame, lupe lak mOdel ape..tapi warna putih tu yang aku suka!

tag nama ini
:- ieda
:- bieha
p/s : lepas hantar url entri ni, nak cari contest lain lak..http://www.emocutez.com



aku rindu kamoo..

Salam buat para pembaca..


kalau tengok gambar nie, jangan ingat entri ini sedih dan aku sedang ber mood jiwang ea..

just rindu nak update blOg..
rindu-rindu sangat!

Bukan aku tak nak update, tapi idea tak datang bila dok fikirkan assgnment yang bertimbun tak siap ag..fikir je tu, tak buat lagi.  Jadi, bagaimana aku nak berpesta ria di dunia blog ini kan.


Cakap pasal assignment, terima kasih la pada sesiapa yang undi  support aku supaya menjadi pelajar cemerlang dan rajin membuat assignment (everybody, clap ur hands!) di entri kat bawah nie yang aku tinggalkan macam wat status jer, baca-baca, tahu la aku tengah sibuk assignment..ye x? x ea..~lalalalaa

esok nak hantar assignment dah, boleh la senyum gini..

comel kan kan??! ehehe



tolonglah support saya..

Salam buat para pembaca..

Tajuk entri macam sadis je kan..sory, sesukahati je guna ayat..

bukan suh support youthsays, banned dis word..erk?, mentang-mentang la aku teramat sayang kat nuffnang sekarang nie kan.

agak-agak support ape?
*
*
*

'support percutian ke Paris, boleh tak?'
ini hanya contoh ayat okeyh..~lalalala

~dari encik Google, ye pun support saya~












sebenarnye, suh support aku supaya terus rajin membuat assignment..
yeah!..caiyok3..ini contoh ayat aku support diri sendiri..



 sekarang ni ada 4assgnment yang mesti disiapkan dan dihantar pada hari Jumaat nie, tu tak termasuk persiapan untuk pembentangan dan tugasan lagi..huh..(-_-")



tu la, time cuti raya dua minggu, aku raya sakan macam orang puasa penuh..~lalalaa..
Jadi, aku terpaksa la mengurangkan kerja part time aku nie iaitu berblogging..(~_^)




p/s : buah kelapa jatuh dalam perigi,
saya budak masih belajar lagi..
(-_-")





cerita pasal kahwin lak..

Salam buat para pembaca..


Cerita nie dah lama disimpan dan dipendam sejak aku dilanda masalah yang kini telah aku terima sebagai salah satu ujian hidup.  Aku ambil keputusan untuk meneruskan hidupku seperti biasa setelah beremosi murung sejak beberapa hari yang lepas.  



So, let's cekidaut dis picture ok..
:
:
:

 jangan salah paham yer, cik penulis blog nie ada di tepi tu yer, bukan di tengah.

Comel kan pasangan pengantin ni, pengantin perempuan tu merupakan kawan aku & Ain (my BFF) masa sekolah menengah dulu.  Kini, dia dah melangkah ke alam rumahtangga.  Semoga berbahagia di samping suami tercinta




p/s : cadangan warna tema majlis kahwin : merah putih sangat lawa!!




baru sampai..rehat jap!

Salam buat para pembaca..

dah sampai Melaka!!
kul8.00 tadi sampai kat Melaka Sentral.

gambar sekadar hiasan..dari encik Google

Bila dah sampai kat bilik..
kemas-kemas dulu..
kemudian..
Apa lagi, buat gaya rindu sangat-sangat kat bilik nie..tidur dulu!!




terima kasih,esok saya dah nak pergi

Salam buat para pembaca..

Kebelakangan ni, aku jarang sangat post entri & berblogwalking. Namun, masih ada yang sudi singgah ke blog ini.  Dan ini menguatkan aku untuk terus berblogging, yer aku memang ada niat nak stop blogging nie..huh..(-_-")


esok aku dah nak balik Melaka..

dan kembali menyibukkan diri dengan..

STUDY

ASSIGNMENT 

 EXAM!!

..........................................................................
: di sebelah sisi hati yang lain, ingin aku ungkapkan :


  
tika saya jatuh,
awak hulurkan tangan awak,
tika saya menangis,
awak lap pipi saya dengan jari awak,
tika saya gembira,
awak senyum melihat saya.

nota cinta :- cinta hadir tanpa paksaan,
ikhlas dari hati untuk memberi dan menerima kasih sayang.

.............................................................................



bukan nak kacau sesiapa

Salam buat para pembaca..

Sekarang ni nak tekan keyboard komputer pun rasa kaku, tapi inilah duniaku..semuanyer aku nak ceritakan kat sini.  Kalau nak tulis diari, lambat ag r..mungkin lagi emo kot.  
 Apa-apa yang buat happy, aku nak citer kat sini...apa yang buat aku sedih aku nak citer kat sini. Namun, tak ada niat langsung nak kaitkan dengan sesiapa apatah lagi nak mengacau hidup sesiapa. 

dari encik google..ermm, ade kaitan ngan citer ni x?huhu
ade kot, HAPPY life!

p/s : my lappy buat hal lagi, sama dengan hatiku yang sedang rosak..zero mood..(-_-") 



rasa down sangat..

Salam buat para pembaca..


Masa dok check email tadi..
*
*
*
*
bukak satu mesej dan baca
OK
*
*
*
*
ada satu lagi, bukak dan baca.. 
OK
:
:
:
:
:
:
rasa down sangat-sangat!


p/s : sedang mencuba untuk menerimanya dari sudut positif dan mengembalikan semangat dalam diri..
(-_-")




beraya with my BFFs

Salam buat para pembaca..

Hari raya ketiga..

Dapat jugak bersama-sama Ain & Ain ni..
 rindu sangat lama tak jumpa..
nak jumpa Nurl Ain ni susah sangat sebab kampung dia jauh dari aku.  

jOm tengok shOOting bermula..ahaksss

sibuk je die nak rasmi dulu..

yes, we are..
rindu bangat sama kamu, lama tak ambik gini..

ha..dia ni lagi..hahahaa


THEM!!
Nurul Ain (kiri, tudung belang) dan Siti Nur Ain (kanan)
yes, i love them so much!
*
*
*
Last but not least..
sempat jugak aku curi gambar nie dari handset Nurul Ain..
with her lovely Abang tersayang..

Semoga cinta mereka berkekalan dan cepat-cepat ke jinjang pelamin..amiin..

p/s : semoga ikatan persahabatan kami pun berkekalan.
~AMIN~



musim raya : sibuk?

Salam buat para pembaca..

Yup..sibuk r..
banyak ceritera hidupku yang tak sempat update..
inilah tempat ku mencurah segala suka & duka yang pasti akan mematangkan aku..

ok2..nanti nak update..

pasal perjumpaan raya dengan my BFF iaitu Ain & Ain..seronok sangat sebab lama tak jumpe Nurul

kisah picnic aku dengan dua kapel lain, haish..diorang ni banyak pe'el (perangai) tOl, tapi sweet dan romantik..

dan jugak

reunion sekolah rendah, sangat BEST! jumpa balik kawan-kawan lama dan ungkit kisah lama yang dot dot..oOps!! hahaha

waaait...


p/s : dalam kesibukkan ni, dalam hati tetap ada ASSIGNMENT beb!!



nape buat camni?

Salam buat para pembaca..

di kala boring..



edit-edit



repair-repair



kerjakan ini..
:
:

watch out!!
this girl sangat cOmot..muahahaha

p/s : gambar yang sempat disnap menggunakan webcam masa dok tunggu Ain semalam..