eQurlz Giveaway

Salam buat para pembaca...

Kali ni aku nak mencuba nasib dalam giveaways yang dianjurkan oleh equrlz..

bagi aku, hadiah tersebut memang menarik, jOm klik banner untuk tahu lebih lanjut yer..


dah tahu? jOm pakat jOin ramai-ramai!!



Semester 4..

Salam buat para pembaca..

Akhirnya, aku dah berada di sini lagi..mana lagi? asrama IPG KPM..huhu, untuk mengikuti rutin seperti semester lepas lagi. Sibuk dengan belajar, assignment dan exam. Agak boring berada di asrama ni, nak pulak Miss BB masih tidak mahu mesra dengan aku. Sebenarnya, dah tahu ape sebab Miss BB tak mahu mesra dengan aku, cume aku kena tunggu elaun dulu, harap-harap cepat.

Dah dua hari menghadiri kuliah, semuanya agak baru dengan subjek dan juga pensyarah. Namun, harapan yang sama untuk setiap kali masuk semester baru, semOga dapat memperbaiki segala kelemahan yang lepas.

Sebagai pelajar jurusan Prasekolah dengan majOr opsyen Pendidikan Jasmani, Pendidikan Muzik dan Bahasa Melayu.  Berikut adalah subjek untuk semester empat. tetibe ayat skimA pulaks..

KOD
KURSUS
WAJ3107
Seni dalam Pendidikan
WAJ3111
Kokurikulum – Unit Beruniform II
EDU3105
Teknologi dalam Pengajaran 
dan Pembelajaran
PRA3107
Perkembangan sosio-emosi 
kanak-kanak
PRA3108
Perkembangan kerohanian 
dan moral kanak-kanak
PJM3110
Elektif 1: Kurikulum dan 
Pedagogi Pendidikan 
Jasmani
PRM3102
Elektif 2: Apresiasi Muzik 
Dengan Pergerakan  
 Prasekolah
ELS3102
English Language Enrichment II
PBS3104
Pengalaman Berasaskan Sekolah IV
WAJ3117
Bina Insan Guru IV


p/s : sesiapa yang sama waktu, sama kOsmetik, sama subjek dengan aku ni..bOleh la kalau nak bertukar-tukar nOta yer..add je kat facebook kat atas tu.




award yang chumil..

Salam buat para pembaca..

Aku dapat award lagi, kali ni dari Princess Kelly Eun Zi,  award ni chumil sangat dan ia direka sendiri oleh princess.

jOm tengOk award yang sangat cOmey ni..


1. suka tak dapat award nie? bagi ucapan sikit..
- suke sangat dan terharu dapat award yang cute ni, terima kasih kepada Princess yang sudi bagi award ni kepada blOg emieysandra ni.

2. bintang tu cantik tak di mata kamu? suka bintang?
-cantik!!..yup,suke bintang..

3. Dua blOg yang kamu selalu jenguk dan baca entry terbarunya..

4. Beri award ni kepada 3blOgger yang lain.



jOin contest lagi..

Salam buat para pembaca..

Aku dah selamat sampai ke asrama tercinta, terindah, terlawa ni...errr...over la pulaks.
Walaupun Miss BB dalam keadaan tak stabil lagi, aku akan cuba untuk selalu update bLog ni yer.

Baiklah, nak setelkan tag dari Tiha ni yang berbentuk contest dengan hadiah yang amat menarik..sangat-sangat menarik. 


cOntest ini dianjurkan oleh Miszlullaby. jOm klik SINI
ataupun klik banner di sidebar.


contest by miszlullaby
           




Gambar yang aku suke
:
:

Gambar ni diambil masa jalan-jalan kat MahkOta Parade dengan beberapa orang classmate. Gambar ni dah lama sebab time tu aku tak berapa pandai make up lagi just tahu pakai eyeliner je.  Suke sangat gambar ni sebab ambik gambar depan cermin, dan dari sisi kiri, nampak tahi lalat kat pipi yang orang lain selalu tak perasan ada kat muka aku ni.


syarat-syarat penyertaan yang telah aku patuhi :-

--> jadi follower Miszlullaby
--> letak banner dalam pOst & jugak sidebar, kemudian link terus ke blOg Miszlullaby.
--> dah buat pOst pasal cOntest ni
--> dah uplOad gambar yang aku suke, just gambar aku sOrang je..tapi tak tahu la bOleh memikat hati Miszlullaby ke tidak..huhu
--> nak tag sOrang kawan blOgger..


selamat jOin cOntest yer..

--> tinggalkan link..

DONE!!



Tanya dan jawab..

Salam buat para pembaca..

Kali ini nak menjawab soalan ni dari cik Nadia,. Jom jawab ea..

1. 3 nama samaran kamu
:- angah
:- mirah
:- miera


2. 5 tarikh penting dalam hidup kamu
:- 31 Januari, birthday ma
:- 7 Julai, birthday abah
:- 1 Mac, birthday aku
:- 16 Mac, birthday dat bOy

*tak tanye pun jawab :- susah nak ingat nombor nih.


3. 5 perkara yang buat kamu gembira.
:- tido dengan cukup
:- makan dengan cukup
:- kasih dan sayang cukup
:- rindu yang cukup
:- DUIT yang cukup..mesti!!

*tak tanya pun jawab :- asal semuanya cukup


5. 5 tempat percutian idaman kamu
:- Makkah
:- Jeju Island, Jepun
:- Paris

*tak tanya pun jawab :-  buat masa ni 3 tempat tu je kOt


6. 5 sebab kamu jawab soalan tag ni
:- soalan senang
:- tak nak menghampakan orang yang mengetag
:- tengah tak de keje
:- dah memang hObi menaip
:- suke main tag ni..errr...(-_-")


7. 5 orang yang kamu nak tag
:- ieda

*tak tanya pun jawab :- semua yang di tag tu cikgu, ehehe..buat hOmework ea..


p/s : sila abaikan minah senget di atas ni..(-_-")



tak kisah..

Salam buat para pembaca..

Dah lama aku hanya membaca kisah riwayat kes besar herOku dari seberang ni. Kisah si Ariel ni terbabit dalam 32videO lucah. ish ish..


 Masa masih di sekOlah menengah, memang si Ariel menjadi kegilaanku.  Aku selalu dok follow up lagu-lagu kumpulan Peter Pan. Suke sangat dengan lagu Bintang Surga dan Taman Langit..besttt!!

Lagipun muke dia encem larrrr...emmm..errr (-_-")

aiman tak kisah lagi aku tak kisah, aku akan tetap minat lagu-lagu dia.
Camne la dengan kerjaya dia sebagai penyanyi nanti, sayang r..suara dan lagu-lagu kumpulan dia ni sedap.

p/s : elOk-elOk jadi penyanyi, nak jadi pelakOn videO lucah pulaks.



Terima kasih kak Hidayah..




Salam buat para pembaca..
 
Aku dapat hadiah dari kak Hidayah

http://www.emocutez.comhttp://www.emocutez.com


 
Kak Hidayah bagi badge khas untuk aku sebab menjadi fOllower ke-100 nyer. Pernah diceritakan dalam entry ni

Blog Badge


p/s : nak letak kat ruangan award, bOleh yer kak Hidayah...

~_^



apa khabar mereka ?

Salam buat para pembaca..

Tiga minggu cuti ni, tibe-tibe buat aku tertanya, apa khabar classmate-clasmate aku ni.  Meskipun ade kemudahan facebOok & yahOo messenger, aku ni selalu diam je. Yes, i am..pendiam nOt sOmbong k.  

Tak pe, buke semester nanti boleh la bOrak puas-puas sambil mata bertentang mata lagi.  Mesti kOrang banyak citer-citer best kan.

mase ni time fOundation ag..muke sadis je..ahakss

yang ni musim PBS, wt reunion jumpe kat KB Mall..sweet memOry with u all!!

ni pulak geng student nakal berpesta air hujan, kitOrang kiut-miut kan..hahahaha


p/s :hidup takkan sunyi dikelilingi kawan-kawan kan?..




 

beg oh beg..

Salam buat para pembaca..

Aku dah terkena penyakit yang femes a.k.a pOpular sangat tu. 

Penyakit MALAS !!

Bukan ape, setiap kali nak balik ke negeri kedua tercinta iaitu Melaka. Rasa malas sangat nak kemas barang.  Dah la naik bas 12jam dari Kelantan ke Melaka. Tak kOse nak urus barang-barang yang berat lagi.

Dah terbiasa ulang-alik Melaka-Kelantan-Melaka ni, aku pun dah belajar bawa barang sikit je. Jangan dok tergOda dengan benda-benda lain.

Senarai barang PENTING yang perlu diisi dalam beg :-

alatan mekap...
sumbat dalam beg mekap yang kecik, jimat ruang.

baju..
just nak bawa sepasang baju kurung, dah melambak baju aku kat sana..jangan bawa baju lagi!!

bObby..sejenis spongebOb
si Bobby ni selalu minta ruang dalam beg setiap kali aku balik kampung. Almaklumlah, kalau tinggal Bobby ni macam tinggal dat bOy tu la, ehehe.

 
pinjam beg Mr Google

satu beg je, cukup!!

p/s : semOga tak de barang lain yang sibuk nak masuk dalam beg!!




hOpe semuanyer baik-baik....

Salam buat para pembaca..

Dua hari lagi, aku akan balik Melaka..

mulakan semester baru..

tunggu result exam semester lepas, harap-harap pOinter semakin baik..

aku pun kena get ready untuk ambik MUET, hope it will be fine..

semOga pengalaman dan kelemahan daripada semester lepas akan dapat aku perbaiki pada semester ini..amiinnnn.

 




Contest PhotOgenic..

Salam buat para pembaca..

Hari ni, nak setelkan tag cOntest dari iEDa ni..


Aku ni tak de la aura phOtogenic ni, tapi tak pe..sekadar mencuba nasib kan.
Jadi..aku mempertaruhkan gambar ni..

ehehe..macam pernah dilihat kan.  Aku memang suke sangat dengan gambar ni.  Mengingatkan aku tentang emOsi yang tengah kecewa time tu, suke dengan jam baru time tu, dan jugak masa ni on the way nak ke KB Mall. Jumpe kawan-kawan dan buat kejutan birthday untuk one of our friend, Nyta.


Seterusnya, nak tag 3orang pulak
 
  
p/s : untuk jOin cOntest sila klik SINI ataupun klik banner kat sidebar



Hatiku bertanya..



Hatiku bertanya..
Adakah engkau sang putera impian hati
Yang selalu ku nanti
Atau hanya sang penghias mimpi
Di alam fantasi

Hatiku bertanya lagi,
Apa erti rindu yang menghiasi kamar hati ini
Setiap detik waktu nafasku terbayang kau di sisi
Apa pula maksud kegembiraan ini
Setelah dapat menatap wajahmu di jelingan mataku

Hatiku bertanya lagi,
Kenapa aku puas menyeksa diri dengan bayangan kasih padamu
Seakan luka itu sudah tegar denganku
Bagaimana aku bOleh menyintai diri sendiri
Yang ku rasa begitu indah pabila dicintaimu

 





sila lah ambik si comot comel ni..

Salam buat para pembaca..

tadaaa...dengan gedikssnyer aku memperkenalkan banner ku yang cOmel comot nih..
ehehe..

comot tak?comel tak?
:
:

duniaku emieysandra


 
meh nak jelaskan sikit beberapa perkara mengenai si comot comel kat atas ni

*warna pink
:- sebagai warna kekuatan diriku..

*gambar muke sendiri
:- salam perkenalan ikhlas dariku dalam dunia blogging ni..

~bintang-bintang dan lOve shape yang bertaburan~
:-sebagai tanda diriku seOrang yang positif..
-berkawan biar beribu-ribu, musuh takkan ku tunggu..ehehe 

*tulisan yang berubah-ubah warna
:-aku ingin menggambarkan warna hidup yang indah dan harus dinikmati dalam setiap masa yang sentiasa bergerak ini

http://www.emocutez.com*sesiapa yang dah terlintas kat blOg aku ni..
dan ternampak banner ni..kalau sudi ambik la yer..
sudikanlah menempek si comot yang tak seberapa ni kat blOg korang..
sebagai tanda persahabatan dan ukhwah ke akhir hayat..

p/s : sila klik kat sidebar yer untuk exchange link..~_^



award dari Nadia!!

Salam buat para pembaca..

Aku dapat award lagi. Tapi, rase berat je ambik award ni, the bestest blOg!!..
Blog aku ni biasa-biasa je, sape bOring bace blOg aku sila turun tangan..hahaha gelak yang sangat tak sOpan..  (-_-")

Award ni dari cik Nadia, ala..Nadia yang cOmey tu..bila jari dia mengetuk tu..haishhh..citer ape la pulak ni..


1. Anda mestilah memuji pemberi award ni
:- bukan tadi dah terpuji ke tadi?ehehe, jangan marah yer Nadia yang baik hati, cOmey lOte..ehehe
2. Sila beri award ini kepada 10bloggers yang lain
3. Anda mesti memberitahu kepada 10blOggers tadi

4. Bagaimana anda bOleh digelar sebagai blOg yang best, great..
:- menulis sesukehatiku je..ehehe

http://www.emocutez.comsOry yer Nadia sebab sOalan yang ke-2 & ke-3 terpaksa skip sebab i tengah ade prOblem rumahtangga dengan Miss BB, tak sempat nak blOgwalking sekarang ni..