BIG @ SK Pdg Sebang






***25Februari 2010, terlaksanalah Program Bina Insan Guru sem 3 bagi Unit PISMP Pra 1..
fuhhh..lega rasenye apabila program itu berjalan lancar, namun kami masih tak tahu apa komen ment0r kami..harap-harap baik la, berbaloi dengan kesungguhan yang ditunjukkan oleh kami.

Program BIG ini dilaksanakan di Sekolah Kebangsaan Padang Sebang yang memuatkan aktiviti ceramah oleh pihak bomba diikuti demonstrasi memadamkan kebakaran. Seterusnya, aktiviti Kembara 999 (ekplorace), iaitu aktiviti kami sepenuhnya dengan murid-murid tahun 4&5.


Memang syok bangat dengan kanak-kanak yang aktif dan ceria menerima kehadiran kami menjadikan aku tak sabar nk menjalani PBS(Pengalaman Berasaskan Sekolah)..


p/s : cikgu oh cikgu ..nape lah kOcik sangat aih??!

lawatan anatomi









2o Februari 2010, unit PISMP Pra 1 & Matematik telah mengadakan lawatan ke jabatan anatomi di Tingkat bawah Bangunan utama Kampus Kuala Lumpur di Jalan Raja Muda Abdul Aziz, Kuala Lumpur.
Lawatan ini adalah melengkapi silibus subjek PJM 3106 yang kitorang ambik pada sem ni.


Emm..apa yg kami tengOk?ehem..ehem
Organ-organ, anggota badan manusia yg telah diawet & diplastikkan..dan juga mayat yang telah diseksikan (paham-paham sendiri la ye)..Subhanallah..besar sungguh kekuasaan Ilmu Allah S.W.T.




♥ budak-budak main air

19 Februari 2010,Unit PISMP Pra 1 dan Pra 2 telah menjalankan amali p&p main pasir dan main air di Pantai Puteri, Melaka..
Best sangat time ni, macam aktiviti lepaskan tension pulak...kitorang pun tak lepaskan peluang bermain pasir & air sepuas-puasnye..huhu..macam budak-budak je..hahahaaa



PreschOoL da rOxs!!



UNIT PISMP PRASEKOLAH 1 SEM 3 (JANUARI 2009) LOVE U ALL 4EVA MY CLUZMATES...

nyTa
aZweEn
kAk Ana
kAk Iema
bIeha
Laily
cHombi
kAk bi
kaK meK
ain
hAnum
iEda
kAk NuruL
hAjAR
iZzah
nA-faZiLah
kEma
hAni


*** xlupe pada mEntor kElas iaitu Pn. Norliza binti Abu Bakar
yang sudi membentUk kami ke arah menjadi guru yang berkualiti di masa hadapan.




♥ Sahabat..


Biarlah kita saling beriringan..
berpegangan erat..
agar dapat kita sama-sama membetulkan langkah yang sumbang..
menggapai kebahagiaan dalam mencari keredhaan..
sahabat..

izinkan aku menemanimu..
agar kau juga terus bersamaku..

---->>> thanx to alL my frEnz..
thanx u ain..
coz owEz be my sIde





me..


Full name : Nur Amirah binti Abu Bakar
Short name : miera @ kak ngah ( geng2 sekolah dulu bese paggil aku ngan nama ni)
My Parents : En. Abu Bakar bin Husin & Pn. Maznah binti Mustapha
My Siblings : Ahmad Saffuan (abang), Nur Lyiana ( achek ), Ahmad Farizzuan (e-nik), Norfaezzati ( tati ),  Mohd Fahmi ( fahmi ), Mohd Akif ( akif, photo wif me kt sebelah ni )
Tinggal di Pondok indah di Kampung Pangkal Jenereh, Machang, Kelantan.
Teratak ilmu : Sekolah Kebangsaan Pangkal Jenereh (SKPJ)
Sekolah Menengah Kebangsaan Temangan 
( SMKT )
Sekolah Menengan Kebangsaan Sri Intan ( SMKSI ), time form6, kejap je..
Institut Perguruan Guru Kampus Perempuan Melayu, Melaka ( now )