Ini lah pakwe aku..

tengOk orang lain ade pakwe..
aku pun teringin jugak kan..
setelah lama mencari, 
akhirnya aku temui peneman di hati, 
yang sanggup mewarnai dunia indahku dengan lebih warna-warni lagi..
dia baik sangat, selalu teman aku..
berkongsi cerita suka dan duka aku..meskipun aku ni tak suka sangat cerita pasal duka ku, sebab tak nak memburukkan dunia indahku ini
tapi bila ada dia, aku riang kembali chewaaah!
semua orang kenal pakwe aku ni..jap ek nak tunjuk..
alala..malu-malu la pulak die ni..
:
:
jap ea
:
:
:
:
:
mana ni?emm..
:
:
:
:
kat sini rupenyer...ado je kat sini ea..bOleh buat-buat tak nampak la aku ni
~bedebushhh!!~
:
:
ini lah..

ha'a yang ni lerr..hikhikhik


 p/s : ehehe, bOring k?balik r page korang..peace!!
 

*update : semua tukar warna pink pulak,ehehe



Semuanya dah berubah ..

facebook ni banyak faedah jugak kan..
menjalinkan semula yang terputus, merapatkan lagi yang jauh
aku mula aktif buka facebook ni sejak aku add grOup sekolah menengah dulu, lepas tu ramai la member-member sekolah dok add aku..
memang teruja giler bile dapat jumpe kawan-kawan lama ni walaupun di alam online je..
lepas tu ade yang masukkan gambar-gambar lama, memang nak nangis ar tengOk..
rindu sangat time dulu...
tapi itu semua dulu, time berhingus lagi..
tapi sekarang, masing- masing dengan penampilan vOgue mengancam..dah pandai kepit tas tangan, kepit pakwe @ makwe..
sekarang jugak, semua dah tunjuk perangai kelakian dan keperempuanan masing-masing, machO, gentleman, manja, cun..kat komen facebook pun dOk gurau-gurau bOdoh, merajuk-rajuk serius tak de maaf bagimu
Sekarang ni, muke pun dah berubah..ade yang tinggal tudung, sarung time bajet lawa je..
mungkinkah diorang dah jumpa diri mereka yang sebenar sekarang ni, sama cam aku yang macam ni ke?..
..mungkin jugak pada pandangan mereka jugak aku dah berubah..maybe jugak kan..
semuanya dah berubah tapi dengan matlamat yang pasti sama iaitu mencari kebahagiaan dalam hidup ini.
Ya Allah, semoga ikatan persahabatan itu akan terus kekal dari dulu, kini dan sehingga selamanya...aminnn!!

p/s: sedikit luahan hatiku yang merindukan setiap kenangan terindah bersama sahabat-sahabatku dulu, kalau sape-sape yang tak faham dan rasa bOsan, bOleh balik ke blOg masing-masing ye..~lalalala~..



Tudung sekarang..

hepi betol kaum pOmpuan aku ler tu sekarang ni..
asyik kuar fesyen tudung yang bermacam-macam..
selendang la, tudung arini, fareeda, tudung syria la..sekarang pulak inner shawl..
aku ni pun tak ketinggalan nak cuba fesyen-fesyen ini..
jOm tengOk gambar model tak cukup syarat ni menggediks yer...huhu 
:
:
 : 
 aku lebih suke pakai selendang jer, tapi sebab nama pun pOmpuan kan, terpengaruh la jugak nak try fesyen-fesyen terkini kan..

gambar kedua tu aku pakai yang jenis arini kOt xthu name ape eh, diOrang kata sebijik macam muka ma..mestila, anak ma kan..huhu..


 gambar ketiga pulak pakai tudung syria, ermm..aku rasa kemas pakai tudung ni, selesa la nak pakai..maybe leh beli banyak lagi ni..

gambar keempat, aku pakai inner shawl ngan selendang..tengOklah, warna hitam putih je, tak berani nak try warna lain lagi..takut tak sesuai lak..tengOklah muka aku nampak besar kan..macam tak sesuai lak, ape pendapat korang?

Semua jenis tudung ni ada warna dan cOrak menarik lagi sebab sekarang ni memang musim fesyen tudung, macam-macam corak dan warna ada...yippii..

p/s : apa yang penting masa kita pakai tu selesa dah ar, jangan sampai nak berfesyen sampai terOver lak kan..tak suke tau!!





Pengumuman Penting !!

Assalamualaikum w.b.t..
sopannyer..anak sape la ni?hikhik

hari ini aku nak sampaikan pengumuman penting pada bapak bapak ibu ibu di luar sana oOps..errr..pada teman-teman blOgger yang pernah mengenali aku dengan nama smile a.k.a cik senyum ke ape..
dengan jujurnya, 
aku nak bagitahu yang aku dah tak nak senyum lagi.. 
haishh, ingat muke plastik ke ape?? (-_-")
sebenarnya..aku dah tak guna nama smile a.k.a senyum tu bermula detik ini..

bukan setakat nama, malahan..url bLog aku ni jugak..
dulu kan..
http://smilestotheworld.blogspot.com

sekarang dah bertukar jadi..
http://duniakuemieysandra.blogspot.com

sO, sape-sape yang dah link kan blOg aku, harap perhatian tOlong edit sikit ea..sOry tau..

perhatian jugak..nickname aku juga dah bertukar dari smile ke emieysandra

termasuk lah signature pOst aku..tengOk kat bawah ni, lawa kan..dirasmikan dalam post yang ini buat julung kalinya.. 

bukan ape, aku tak nak bina banyak identiti, emieysandra ni dah memang nickname aku dalam dunia online sejak dulu lagi..

satu lagi..aku jugak terdelete semua list blogger..sO, aku akan cuba blOgwalking sambil meraba-raba dalam gelap..cuba ingat pakai otak je..huhu , dah la nak sampaikan penguman ni..huh!
mohon perhatian semua ye..

 p/s : jOm-jOm kite blOgwalking menjejak kembali..ehehe..


I ♥ lOv3 tO be lOved by yOu

Salam buat para pembaca..

I can't believe I'm standing here 
Been waiting for so many years and 
Today I found the Queen to reign my heart

You changed my live so patiently 
And turned it into something good and real 
I feel just like I felt in all my dreams 
There are questions hard to answer 
Can't you see… 

Baby, tell me how can I tell you 
That I love you more than life 
Show me how can I show you 
That I'm blinded by your light 
When you touch me I can touch you 
To find out the dream is true 
I love to be loved by you 

You're looking kind of scared right now 
You're waiting for the wedding vows 
But I don't know if my tongue's able to talk 
Your beauty is just blinding me 
Like sunbeams on a summer stream and 
I gotta close my eyes to protect me 
Can you take my hand and lead me 
From here please..

I know they gonna say 
our love's not strong enough to last forever 
And I know they gonna say 
that we'll give up because of heavy weather 
But how can they understand 
that our love is just heaven sent 
We keep on going on and on cause 
this is where we both belong… 
Yes I love to be loved by you

  

hari ni rasa nk jiwang-jiwang pulak..ehehe, aku suka sangat layan lagu ni...romantik sangat..ehehe
:: i l o v e t o b e l o v e d b y y o u ::  
MyEm0.Com

Lantana Camara

Suatu ketika dulu..

Aku : Mok Su..ni bunga ape?

Mok Su : bunga tahi ayam..
Achek (adik ketiga aku)disebelah Mak Su mengekek gelak bila dengar ayat tu..aku bengang la kan

Aku : Mok Su..gitahu la betul-betul..ni bunga ape?

Mok Su : Yela..tu bunga tahi ayam la..takkan bunga tahi lembu pulak
adess...Achek bukan main gelak sakan tengOk muke blUrr aku,
dengan perasaan yang hampir menangis dah nangis pun, aku berlari pergi kat ma ng nenek

Aku : Ma..tu bunga ape?betOl ke Mak Su kata bunga tahi ayam
ma ngan nenek aku pulak gelakkan aku..grrrrrrr

Ma : Yela..tu bunga tahi ayam
Aku bermuke blurr je...
Sekarang..

Setiap kali nampak bunga tahi ayam, mesti ingat peristiwa di atas..sesedap rase je diOrang gelakkan aku, budak tengah nak belajar kan, time tu umur aku 6tahun..

Aku dah ade Mr.Google yang terhebat ni..
So, aku search la pasal bunga tahi ayam ni..

Bunga tahi ayam ni juga dikenali sebagai Lantana Camara..
bukan main cun pun nama..

Bunga tahi ayam ni mempunyai bentuk yang cantik tapi mempunyai bau yang kurang menyenangkan..memang pun,busyukk!!

Pokok Lantana Camara ni adalah renek dan berbulu serta boleh digunakan dalam perubatan Melayu..ermm, busyuk-busyuk pun ade faedah tau..

ni la Lantana Camara a.k.a bunga tahi ayam tu..

bunga tahi ayam ni ade banyak jenis, tapi aku ingat lagi, yang jenis ni la aku dok tanya Mok Su aku tu, tOmei kan, tu yang aku rasa macam tak layak je panggil bunga tahi ayam, xpe..kite panggil la lantana camara pulak ye..ehehe

p/s : bile terjumpa bunga tahi ayam, aku mesti sengih sorang-sorang ingat kisah di atas.
 

hOoray!!!

errr..boleh saya nak tengOk citer??!

err..bOleh saya nak online je 24jam??!

errr..boleh saya nak tido  peluk spOngebOb, tak mau peluk buku dah..??!

 err..boleh tak blablablalablaalablaa

hOOray!!!
bOleh sangat sangat sangat sangat!

...EXAM DAH HABISSS...
MyEm0.ComMyEm0.ComMyEm0.Com
jOm gelek-gelek hepi sesukahati...

p/s :  leganye..nak buat ape-ape pun dah tak de bayang-bayang exam dah..huhu




Ain..Aku..Ain

Salam buat para pembaca..

tengok..aku ada dua ain...ehehe, siapa ain & ain tu??
:
:
:
::::::::::::::::

:: mereka la ain & ain tu ::
:: a k u m e m a n g s u k a e d i t f o to ::

MyEm0.Comp/s : xsabarnye nak balik kampung & lepak ngan diorang..

gelek-gelek kejap..yihiiiii!!




Ini Cerita Kami ♥

:: ini adalah mereka..Dilla, Are-in & Am ::

 :: jalan-jalan cari ketenangan..wahwahwah ::

:: aku dan am ::
aku dan are-in

p/s :thanx fOr give me dis sweet memOry..



*yOgurt's & bOy*

..entry kali ini adalah berkisarkan yogurt dan juga bOy..
yOgurt adalah sejenis makanan
manakala bOy adalah pembuat makanan atau pemakan makanan ataupun pembeli makanan tersebut..banyak lagi la..lu pikir sendiri
Yogurt bOleh naikkan berat badan ke??nape isu ni ek
aku membahaskan soal ni dengan bOy..
sO, aku pun tanya Mr.Google yang baik hati kesukaan ramai tu..
dan inilah yang aku dapat daripada Mr.Google
:
:~aku ambik bulat-bulat dari Mr.Google..hahaha(gelak jahat)~:
:
:
1. lebih mudah dicerna daripada susu
2. membantu pencernaan dalam usus besar
3.meningkatkan ketersediaan hayati zat gizi lain.
4. dapat meningkatkan kekebalan
5. bantu penyembuhan selepas jangkitan usus
6. dapat menurunkan jangkitan ragi
7.merupakan sumber yang kaya kalsium
8. adalah sumber protein yang baik
9. dapat menurunkan kolesterol
10.adalah makanan pembesaran 

 ada ke pasal bOleh naikkan berat badan?! geleng3
dah habis kisah Yogurt, meh kita tengOk kisah bOy pulak..like!!!

 :: ni la bOy tu..hOnestly, my ex-bf..die wat part time kat kedai yOgurt..bajet sihat ler tu..wawawa::

:: kitOrang masih kawan sampai sekarang.. ::

MyEm0.Com
   citer bOy ni sikit-sikit cukuplah..ehehe
 nape tetibe katun ni ade kat sini..sweetnyerr--->>
 

p/s : makan la yOgurt selalu
untuk bOy pulak..kaLAu ADa jOdoh aNtara Kita, aku pasti milikmu..wahwahwah!!
thank fOr always being my friend !! 


Ayat - Ayat Cinta ♥



Hari ini aku berbicara pasal ayat-ayat cinta pulak, cewahh!!
Mungkin dah ramai yang tahu ayat-ayat cinta ni, i lOve u, i miss u..ha???
Tapi aku nak bagitahu jugak sebagai peringatan bersama
Yela..benda baik kena la sharing kan. sharing is caring..tOl tak?betOi3x
tujuh ayat-ayat cinta kat bawah ni,
jangan tenGok je, amalkan jugak ye..

Bismillahhirahmanirahim
:: setiap kali hendak melakukan sesuatu

Alhamdulillah
:: setiap kali habis melakukan sesuatu

Astaghfirullah
:: jika tersilap mengatakan sesuatu yang buruk

InsyaAllah
:: jika ingin melakukan sesuatu pada masa akan datang

La..haula..wala..quawwata..illabillah
:: bila tak dapat melakukan sesuatu yang berat atau memilih sesuatu yang buruk

Innalillah 
:: jika menghadapi musibah atau melihat kematian 

La..ila..ha illallah
:: bacalah sepanjang siang dan malam sebanyak-banyaknya

MyEm0.Com
p/s : mekacih pada kawan aku yang fowardkan mesej tentang ni kat aku
Selamat Beramal!!! 


Selagi Aku Punya Waktu

Selagi aku punya waktu
akan ku nikmati hidup ini dengan segala 
suka duka dan pahit manis yang menjelma
sebagai warna indah dunia ini

selagi aku punya waktu
akan ku tersenyum dan bergelak tawa
meskipun ku tahu akan kulewati
saat air mata membasahi pipi ini

selagi aku punya waktu
akan kutangkap cinta terindah
merasai detik indah menyayangi dan dirindui
meskipun tanpa pasti fantasi akan jadi realiti

::: time g jOging kat a famosa, happy!!! :::



p/s : aku sayang kamu semua ~>>> ma, abah, member-member sekolah dulu dan member-member IPG sekarang nie..mmmuahhhh!!!
i lOve my life!!! 



keNangan d! SagiL *9/5/10*

...Alhamdulillah..satu paper exam dah lepas dengan jayanya..ehehe..
...Rindu la nak post kan entry..winkwink!..
...Dah la baru lepas tengOk gambar aksi cun melecun di SAGIL, kitorang pergi sebelum exam mula.  Belum stress lagi, dah berpiknik me'release tension, hape daa..tapi yang penting, HAPPY :)



Memang best sangat bermandi-manda di Sagil..Tujuan aktiviti ini adalah untuk merapatkan lagi ukhwah antara kami rakan sekelas..yela, hampir 3tahun kami bersama di IPG KPM ni..mestilah diselangi dengan pelbagai aktiviti menarik..memang happening sangat!!..Alhamdulillah, perancangan kami berjalan lancar. Di sini aku kongsikan beberapa detik-detik indah kami, kalau nak tengok banyak lagi kat mukabuku aku..sila klik je kat tab atas ea..

..jOm jOm tengOk..

::: menuju ke destinasi :::

::: baru sampai..snap jap! :::

::: tak sabarnye nak mandi..jOm! :::

::: sejukkkkkk!!:::

::: besttt sangattt!! :::

::: p o y o s n y e r m e r e k a b e r d u a :::


::: jOm balik!! :::



p/s : aku sayang bangat all dis sweety of praOne!!!

Good Luck For Me!!!

..Akhirnya, satu semester sudah hampir tamat..
..jadi aku kena berjuang untuk menduduki minggu peperiksaan pula..
..ini lah jadual exam ku nanti..

:::19 Mei 2010 = Pengurusan Bilik Darjah dan Tingkahlaku (EDU 3104)
::: 24Mei 2010 = Perkembangan Kognitif Kanak-kanak (PRA 3105)
::: 25Mei 2010 = Perkembangan Kreativiti Kanak-kanak (PRA 3106)
::26Mei 2010 = Anatomi dan Fisiologi (PJM 3106)
::27 Mei 2010 = Pembelajaran Muzik Pendidikan Prasekolah( PRM 3101)

...dengan ini, aku mengisytiharkan akan bersara sementara dari dunia bLogger sehingga tamat semua peperiksaan ini..
...jangan lah percaya pada kenyataan di atas ni, hanyalah sandiwara semata-mata..
...kalau aku bOring, akan terpOst gak entry kat bLog ni kan..
..walau ape pun, aku akan lebih memfokuskan pada buku-buku sahaja yang tidak termasuk muka buku sebab aku hanya akan study isi kandungan buku yang menjadi bekalan untuk aku jawab exam nanti, muka buku..ape yang ade???!..paham-paham sendiri la ye..

.. dengan ini, aku ingin berpesan beberapa perkara pada diriku sendiri..
MyEm0.Com ♥ pertama..makan biar cukup, biar kenyang
♥ kedua..tidor biar cukup, jangan sampai tidor dalam dewan exam
♥ ketiga..barulah study kena cukup, yang penting cukupkan dua perkara di atas terlebih dahulu...ehehehe

p/s : Jangan lupe berdoa pada Sang Pencipta juga, Dia yang memberikan rezeki pada setiap hambanya..
~ Good Luck pada kawan-kawan juga ye!!